ARTICLES DE SOSTENIBILITAT

SÀFIRS I SOSTENIBILITAT A MADAGASCAR

Quan pensem en Madagascar, les imatges que ens volten pel cap acostumen a ser de platges paradisíaques immenses, boscos de baobabs… Madagascar també és un dels països amb més abundància de gemmes de color: alberga safirs de tots els colors. Madagascar subministra el 40% dels safirs del món. Unes 500.000 persones estan involucrades en la mineria artesanal, i 2.500.000 en depenen, rebent un pagament ínfim del valor de les pedres al mercat. Ara hi emergeixen iniciatives d’abastiment responsable des de la mateixa extracció en origen, de gran interès.

 

Madagascar: el bressol dels safirs dels colors de l’arc de Sant Martí

Article elaborat pel col·lectiu ORIGEN – Gold for Future, amb la col·laboració de Svend Wennick.

PRIMERA VENDA D'OR FAIRMINED A PERÚ

La Asociación de Mineros Tauro Fátima (AMATAF), Madre de Dios – Perú, assoleix una fita al concretar la primera venda d’or certificat Fairmined a tres reconegudes joieries a Perú.  Aquest assoliment significatiu segueix al recent reconeixement d’AMATAF, al convertir-se en la 1ª associació minera artesanal de l’Amazònia peruana a obtenir la certificació Fairmined.

Aquest assoliment no només beneficia el desenvolupament de la comunitat local, sinó que també contribueix a la salut i la preservació del medi ambient en aquesta zona de l’Amazònia.

 

Fita històrica per a miners de l’Amazones: 1ª venda d’or Fairmined a Perú

Article elaborat per Por: Olga Rojas, Oficial de Comunicacions  – Aliança per la Mineria Responsable