9 DIES PER A LA ISTANBUL JEWELRY SHOW (16-19 març 2023)

9 DIES PER A LA ISTANBUL JEWELRY SHOW (16-19 març 2023)

Turquia, que es troba entre els 10 països amb més producció mundial d’or, es prepara per acollir per 53a vegada l’Istanbul Jewelry Show, una de les 5 fires de joieria més importants del món. La fira tindrà lloc del 16 al 19 de març de 2023 a l’Istanbul Expo Center, organitzada per l’empresa Informa Markets, i té com a objectiu oferir els últims productes i serveis de 1.500 empreses i marques amb més de 40.000 professionals del sector procedents de més de 140 països.

Les 1.500 empreses i marques expositores engloben tots els sectors com la joieria d’or, diamant, joieria de pedres de colors, pedres precioses i semiprecioses, perles, plata, joieria de plata i articles per a la llar de plata, motlles, refineria, rellotges, expositors i embalatge, maquinària-equip i subindústria, caixa forta de joies, software, logística i il·luminació. Per això mostraran els seus productes i col·leccions especials a 40.000 professionals del sector procedents de més de 140 països, des dels Estats Units fins a l’Índia, incloent moltes altres regions, i generant oportunitats de trobada i cooperació amb potencials compradors.

 

Marcant les tendències del sector de la joieria

La fira que acull els professionals nacionals i internacionals comptarà amb el Designer Club, el projecte conjunt de l’Associació d’Exportadors de Joies amb la fira Istanbul Jewelry Show. I també oferirà l’oportunitat als dissenyadors i mestres de joieria de mostrar els dissenys i les joies al seu propi stand. Aquest espai a la fira garanteix que els dissenyadors s’obrin al món. I l’ “Art for Jewelry – Inspiration Hub” també se celebrarà a la fira amb la col·laboració de l’Associació d’Exportadors de Joies i la Cambra de Joiers d’Istanbul. WSGN, la primera firma mundial de previsió de tendències, anunciarà les tendències sectorials dins l’àmbit d’aquest esdeveniment que té com a objectiu la contribució de l’art i l’artista al sector de la joieria amb l’ajuda de diferents projectes.

 

La joieria turca es promociona al món

Sermin Cengiz, sòcia fundadora del Istanbul Jewelry Show, indica que:

“La joieria és un producte de valor afegit líder. La joieria representa el 80 % dels 6.000 milions de dòlars d’exportació de la nostra fira. Les reserves d’or descobertes a Turquia tenen un impacte positiu en les exportacions i demandes nacionals. Vam iniciar aquest viatge fa 37 anys amb l’exposició de 38 firmes, i ara oferim un entorn únic on el sector de la joieria turc es promociona al món. Continuarem creant oportunitats de treball per al nostre sector i augmentant encara més el nostre objectiu d’exportació.”

Amb una producció anual d’or de 35 tones, Turquia ha batut un rècord amb 419,9 milions de dòlars d’exportacions de joies al gener. I aquest creixement de les exportacions turques s’ha aconseguit malgrat els contratemps en la cadena de subministrament global que afecten profundament a tot el món, la guerra rus-ucraïnesa i la crisi energètica.

De fet, el sector joier turc va exportar més de 5.000 milions de dòlars el 2022, les exportacions d’or i plata van augmentar un 7 % i les de joieria de pedra preciosa van créixer al voltant del 33 %.

 

La sostenibilitat passa a primer lloc a la IJS

Diverses obres sensibles al medi ambient criden l’atenció sobre la importància de la sostenibilitat. D’acord amb la visió de sostenibilitat, l’esdeveniment compta amb detalls com ara la reducció de materials impresos, el reciclatge de distintius i catifes d’exhibició, l’estalvi d’energia mitjançant tecnologia LED, la confecció en línia d’enquestes als visitants mitjançant tauletes amb l’objectiu de reduir l’ús de paper i el transport dels expositors i visitants a la zona d’exhibició en transport massiu per minimitzar les emissions de CO2.