Adéu a Andreu Vilasís

Adéu a Andreu Vilasís

El nostre sector va perdre ahir un gran referent de l’art de l’esmalt a foc, el senyor Andreu Vilasís Fernández-Capallejà. Fou un dels grans noms internacionals de l’art de l’esmalt contemporani. És considerat un dels millors representants de l’anomenada “Escola de Barcelona” d’esmalts al foc i la seva obra ha estat premiada arreu del món. Realitzà nombroses exposicions individuals d’esmalt, dibuix i pintura, dins i fora del país. Podem trobar la seva obra a diversos museus, com ara el Museu del Disseny de Barcelona, el Musée Municipale de l’Évéché de Limoges, The Enamelist Society Museum de Kentucky (Estats Units) o l’Alte Mühle Museum de Himmerod (Alemanya).

Fou remarcable també la seva tasca docent, exercida durant més de 30 anys a l’Escola Superior d’Art i Disseny “Llotja”, centre del qual va ser director entre els anys 1989 i 1996; i de fet ell va ser el creador de l’especialitat de joieria a la mateixa. Fundador i director de la revista L’Esmalt, fou també autor de nombrosos articles especialitzats en revistes nacionals i internacionals, així com creador de múltiples iniciatives dins del sector, com el CIDAE (Centre d’Informació i Difusió de l’Art de l’Esmalt), el Museu de l’Esmalt Contemporani de Salou, etc.

Es tracta, doncs, d’una pèrdua irreparable, però posem en gran valor tota la seva vida dedicada a aquest art i a la seva difusió.

Tags: