Adéu a Tomàs Torrents

Adéu a Tomàs Torrents

El nostre sector va perdre el darrer mes d’agost un gran referent de la gemmologia, el senyor Tomàs Torrents.

L’any 2013 va guanyar el Premi de Gemmologia del JORGC com a reconeixement de tota la seva trajectòria. Fou un dels pioners fundadors de la gemmologia a Espanya, i va formar part de la primera promoció de gemmòlegs del país: el 1968 obtingué el Diploma de l’Associació Espanyola de Gemmologia, juntament amb el Fellowship de Gemmologia de Gran Bretanya. El 1972, el títol de Gemmòleg per la Universitat de Barcelona, institució de la qual va ser col·laborador, amb l’especialització de Diamant.

El 1974, obtingué el Diploma d’Honor del Banc de València i la Medalla del Ministeri de Formació i Turisme en la categoria d’alta joieria. El 1980, el Diploma de Tallador de Pedres Precioses. I trobà temps per ser part, el 1977, de l’Organisme Consultiu de la Presidència de la Generalitat, tot just restablerta.

Al mateix temps, fou un home preocupat per participar en totes les institucions del sector, com és el cas dels 50 Deixebles de Sant Eloi, del qual va obtenir la medalla al Mèrit.

Va recórrer mig món a la recerca de les millor pedres: Extrem Orient, Afganistan, Pakistan, Brasil, Tailàndia, el Nord d’Àfrica… I va donar incomptables conferències sobre el món de la pedra preciosa per tota Espanya. I tenia fama, segons diuen, de tenir les millors pedres de color del país. I encara creiem que hem dit massa poc d’en Tomàs Torrents. Sense cap mena de dubte, deixa un gran buit al nostre sector i serà sempre recordat.

Tags: