ASSEMBLEA ANUAL DEL JORGC 2021

ASSEMBLEA ANUAL DEL JORGC 2021

L’Assemblea General de Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) ha tingut aquest any un desenvolupament innovador. A diferència de l’any 2020, sí que s’ha pogut celebrar físicament, però igualment s’ha brindat l’oportunitat d’assistir a forma virtual el 27 de setembre.

Tota la informació presentada està disposició dels col·legiats. Podeu trobar-ho a Qui som -> Transparència -> Anys 2020 – 2021 (o be fent clic aquí – documentació de l’Assemblea).

Durant l’acte, que ha tingut lloc a l’Auditori del Banc Sabadell, han intervingut el president del JORGC, Àlex Riu, la vicepresidenta segona del JORGC, Rosa Tous, el membre de la Junta Josep Miquel Serret i el secretari de la Junta de Govern del JORGC, Òscar Pascual.

A la presentació es va destacar especialment el fort impacte de la crisi originada pel Covid en l’activitat i en els resultats econòmics. El president Àlex Riu va recordar el tancament total de totes les instal·lacions de Col·legi durant diversos mesos de l’any 2020, inclosos els laboratoris i l’Escola JORGC. No obstant això, es va poder procedir a prestar un gran nivell de servei a tots els col·legiats en el terreny legal, fiscal i laboral, davant l’allau de canvis legislatius que es van anar produint; de fet, el JORGC va ser la primera institució associativa de Catalunya en oferir un protocol de seguretat a comerços i negocis pel Covid. També es van realitzar cinc grans actes Webinar que van arribar a congregar fins a 220 assistents, i la campanya solidària de recollida de diners per investigació contra el Covid “Un Gram d’Or”.

La vicepresidenta Rosa Tous va compartir amb els assistents diferents projectes en curs i les principals línies de treball, com és el cas de les àrees de sostenibilitat i de digitalització

Des del punt de vista econòmic, Josep Miquel Serret va informar que el Col·legi va decidir acollir-se als préstecs COVID amb aval ICO per disposar d’un fons de liquiditat davant el previsible impacte negatiu de la crisi que encara avui s’està deixant sentir. Afortunadament, els resultats de l’any 2020 van oferir un moderat resultat positiu gràcies a l’estricte ajust de la despesa, i el 2021 es preveu que també se superarà la previsió inicial de pèrdues. Tant la memòria d’accions com el tancament econòmic i l’exercici del pressupost en curs van anar a aprovats sense cap vot en contra.

Posteriorment, l’Assemblea va decidir aprovar una petita reforma dels Estatuts Col·legials, en forma que en les seves futures reunions i les dels seus organismes de govern es permetin la seva celebració telemàtica (a distància), a l’igual que el vot en les mateixes.