Conveni JORGC – Contemporania: reforç de la joieria artesana i artística

Conveni JORGC – Contemporania: reforç de la joieria artesana i artística

El Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya sempre ha considerat essencial posar en valor el paper destacat de la joieria no només artesana, sinó també artística, per potenciar el conjunt del sector i la seva contribució a la cultura i societat.

Per aquest motiu, la Junta del Col·legi, presidida per Àlex Riu, va acordar recolzar la fira Contemporània a la seva primera edició, prevista per al setembre. Contemporània es presenta a si mateixa com un nou espai per a l’artesania contemporània nacional i internacional, una fira on la joieria serà la seva disciplina més destacada però que ara s’amplia a altres disciplines artesanes.

El Col·legi ja va recolzar el format antecessor, JOIA Barcelona. I aquesta cooperació es renova el 2023. Per això, la comissió del JORGC formada pels joiers Sílvia Serra (Presidenta de la Secció de Dissenyadors i Creatius), Gemma López (Presidenta de la Secció d’Artesania), el joier artesà i vocal de la Junta Lluís Comín, juntament amb el president Àlex Riu, han signat l’acord de cooperació amb el director de Contemporània, el col·legiat Paulo Ribeiro.

L’acord se centra principalment en la promoció mútua i en obtenir avantatges per als participants col·legiats. De fet, aquests disposen d’un descompte especial del 10 % a les tarifes de participació. El conveni també fixa la participació directa del Col·legi entre les entitats expositores. Per això, la comissió ha decidit, com a màxima expressió de l’artesania joiera catalana, presentar peces d’alguns dels guardonats històrics dels Premis JORGC a les seves categories globals d’Artesania i de Disseny. La idea és que tots ells puguin ser exposats a les successives edicions de la fira.

Per a aquesta primera edició, el Col·legi exposarà les peces dels joiers següents:

• Estela Sáez (Premi JORGC Disseny 2019)
• Lluís Comín (Premi JORGC Artesania 2017)
• Ignasi Cucurella (Premi JORGC Artesania 2014)
• Joaquim Capdevila (Premi global JORGC 2011)
• Gemma López (Presidenta Artesania del JORGC)
• Grego García Tebar (Premi JORGC Disseny 2008)
• Jordi Aparicio (Premi JORGC Disseny 2021)