Convocatòria de l’exposició “PER QUÈ LA JOIA ÉS CULTURA”? (Igualada, capital de la Cultura catalana 2022)

Convocatòria de l’exposició “PER QUÈ LA JOIA ÉS CULTURA”? (Igualada, capital de la Cultura catalana 2022)

La ciutat d’Igualada és la Capital de la Cultura Catalana 2022, seguint a un llarg nombre de poblacions des de l’any 2004. El Col·legi vol afegir-se donant visibilitat a la joia com indubtable element integrant de la cultura catalana.

 

Per aquest motiu, convidem a tots els artesans joiers de Catalunya a participar amb l’exposició “PER QUÈ LA JOIA ÉS CULTURA?” que es farà a l’espai La Teneria d’Igualada entre el 15 i el 30 d’octubre.

 

Bases

1. PARTICIPANTS.

Hi poden participar tots els joiers artesans que treballin a Catalunya.

 

2. COM PARTICIPAR-HI?

Una sola peça per autor.

Cal enviar dues  fotografies de la mateixa peça en fondo blanc de diferents angles en format jpg (resolució alta)

Cal incloure a les especificacions el nom de l’autor, materials, tècniques i mides i el valor de la joia(sense IVA). També és necessari respondre de forma breu, per escrit, a  la pregunta “ Per què la joia és cultura?” al correu electrònic Igualadacultura22@gmail.com

 

3. TIPUS DE JOIA I CRITERIS DE SELECCIÓ

Hi poden participar tota mena de joies i amb els materials totalment lliures. La selecció estarà condicionada per criteris de qualitat tècnica i pels valors vinculats al mateix títol de la mostra”Per que la joia es cultura?”. Per tant la joia no només ha de ser un ornament sinó que ha d’aportin qüestionaments que permetin obrir un debat sobre el futur del nostre ofici. També estarem condicionats per l’espai expositiu.

 

4.  CALENDARI I TERMINIS DE PRESENTACIÓ

Les fotografies s’hauran d’enviar entre el dia 1 de juliol i el 15 de juliol (màxim) a l’adreça de correu electrònic Igualadacultura22@gmail.com  i s’informarà de la selecció abans del 31 de juliol.

L’exposició es podrà visitar del 15 al 30 d’octubre a Igualada a l’espai La Teneria dins dels actes culturals d’Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022.

Apart de l’exposició, també hi haurà  Jornades amb participació de tota la diversitat del nostre sector:  artesans, fabricants, comerciants, dissenyadors, etc. Durant aquestes jornades es podrà debatre sobre el present i futur de la joia. Us animen a formar-hi part! En el cas de voler donar la vostra opinió, ens ho podeu fer saber  indicant nom, telèfon de contacte i el vostre subsector d’activitat dins de la joieria (artesà, fabricant, comerç, disseny) … a l’adreça de correu electrònic Igualadacultura22@gmail.com.

 

Aquest esdeveniment es dur a terme amb el suport del JORGC i el Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada

Els comissaris de l’exposició: Gemma López:Presidenta de la secció d’Artesans del JORGC, Sílvia Serra:Presidenta de la secció de Dissenayadors del JORGC,Lluís Comín:Vocal del JORGC i Sara Castells:joiera artesana

 

Us animem a participar per a que la capital cultural de Catalunya 2022 ho sigui també de la joieria del nostre país!  Els comisaris de l’exposició:

 

Gemma López   – Presidenta de la Secció d’Artesans del JORGC

 Sílvia Serra   – Presidenta de la Secció de Dissenyadors i Creatius

Lluis Comin  – Joier artesà, vocal del JORGC

Sara Castells –  Joiera artesana

 

 

Amb el suport de: