EL NOU GUARDÓ JORGC, DISSENYAT PER NURIA RUIZ

EL NOU GUARDÓ JORGC, DISSENYAT PER NURIA RUIZ

El guardó JORGC acumula ja 15 anys d’existència. Fins al 2011, es va entregar el Guardó anomenat “Anem de Copes”, creat el 2006 per Roberto Carrascosa, Ricardo Domingo i José Luis Fettolini, integrants de la firma STUDI R2. Al 2014 va arribar el trofeu dissenyat per la joieria Anna Juan.

      

Guardo JORGC 2006-2013                                                                                   Guardó JORGC 2014-2020

 

I ara, al 2021, tenim una nova versió, amb un disseny que ha sorgit del talent de la Sra. Núria Ruiz, exvicepresidenta del Col·legi i membre del seu Consell Consultiu. I del treball d’equip de moltes persones de l’Escola JORGC, que han dedicat moltes hores i esforç a fer realitat els guardons que ara tenim aquí, davant nostre.

 

El guardó JORGC 2021 simbolitza els 4 grans sectors del Col·legi. Estan representats per 4 materials diferents: fusta, metacrilat, mineral i metall. Estan continguts dins una petita escultura formada per un quadrat, un cercle i un triangle. Una trilogia geomètrica.

  • J    JOIERS             Metall:  suport de plata per contenir una piràmide
  • O  ORFEBRES       Estellera: fusta de faig inclinada
  • R  RELLOTGERS    Cercle: símbol del temps
  • G  GEMMÒLEGS  Mineral: una [pronunciada: sungit] shungit en forma de piràmide
  • C  CATALUNYA     Bandera catalana: quatre barres cisellades en la fusta

 

El shungit és un mineraloide trobat a Rússia i que procedeix del carbó vegetal. Té la particularitat, segons algunes fonts, de protegir de les ones geopàtiques i electromagnètiques, així com de purificar els espais. La piràmide es pot separar del guardó per netejar-la de tant en tant, i porta un Certificat d’autenticitat.

L’esfera de metacrilat negre representa la roda del temps i l’esfera dels rellotges, i porta el nom del premiat. És rotativa i té dues versions: una per presumir del premi i l’altra per mantenir-se en l’anonimat.