EXPOSICIÓ “99 ANELLI” DE NICOLAS ESTRADA A LA GALERIA THEREZA PEDROSA

EXPOSICIÓ “99 ANELLI” DE NICOLAS ESTRADA A LA GALERIA THEREZA PEDROSA

El 22 de setembre, el Col·legiat Nicolás Estrada, premi d’artesania JORGC 2021, va inaugurar a la preciosa galeria Thereza Pedrosa d’Asolo (Itàlia) la seva exposició de 99 anells, amb el títol de “NOVANTANOVE ANELLI“.

A la inauguració hi van assistir primeres figures de la joieria artística italiana com Giampaolo Babetto, Maria Rosa Franzin, Barbara Paganin i Clara del Papa entre d’altres.

 

Nicolás Estrada va néixer a Colòmbia (Medellin), però ha desenvolupat la majoria de la seva carrera a Barcelona. S’ha format a les escoles Llotja i Massana de Barcelona i a la Universitat de Trier a Alemanya. També ha investigat diverses tècniques en camps com la joieria tradicional de la Kabylia o la filigrana a Santa Cruz de Mompox.

Els darrers anys ha impartit conferències i tallers a universitats i centres d’art d’Anglaterra, Alemanya, els Estats Units i el Japó. A aquest darrer país va ser l’artista convidat per representar el seu país natal, Colòmbia, a la fira internacional World Art Tokyo el 2019.

És autor dels cinc títols de la sèrie de joieria publicats per Promopress en diversos idiomes i distribuïts per tot el món, dedicats a un tipus de peces en concret (anells, arracades, collarets, fermalls, braçalets). El Nicolás també participarà en l’exposició “Per què la joia és cultura?” que s’inaugurarà el dia 15 d’octubre a Igualada.