Exposició “Joieres 1965-1990. Entre l’art i el disseny” al Museu del Disseny

Exposició “Joieres 1965-1990. Entre l’art i el disseny” al Museu del Disseny

Del 22 de setembre al 30 de  novembre el Museu del Disseny presentarà una exposició dedicada a les primeres dones joieres que van treballar a Catalunya a la segona meitat del segle XX. L’exposició és d’accés gratuït, i es pot veure a la Planta B del Museu del Disseny (Plaça de les Glòries Catalanes,, 37, 08018 Barcelona).

Per al Col·legi la tasca del Museu del Disseny en la promoció de la joieria és un altra punt molt destacat en la col·laboració institucional. De fet la directora del Museu, Sra. Pilar Vélez, que va ser distingida amb el premi JORGC 2018. Ella, juntament amb la Sra. Imma Jansana, seran les comissàries d’aquesta exposició essencial.

L’exposició  farà visible per primera vegada el vincle entre la renovació de la joia a partir dels anys seixanta i l’aparició d’una sèrie de dones joieres que hi contribuïren de manera destacada. Entre l’art -amb peces úniques- i el disseny -amb petites o mitjanes sèries-, les diferents autores, bones coneixedores de la transformació que el món internacional de la joia estava experimentant, especialment a Alemanya, treballant amb nous materials, noves tècniques i noves formes, individualment o col·lectivament, van jugar-hi un rol clau.

S’hi mostrarà obra de les pioneres; Ninon Collet i Mariona Lluch, Marta Breis, Teresa Capella, Teresa Casanovas, Anna Font, Montserrat Guardiola, Margarita Kirchner, Ángeles López-Antei, Núria Matabosch, Chelo Sastre i Carmen Zulueta.

Igualment, l’exposició coincidirà amb l’edició 2021 d’Enjoia’t a cura de l’A-FAD. També en aquest marc temporal tindrà lloc la celebració d’una nova edició de la fira “JOYA”, la presentació d’un llibre del col·legiat Enric Majoral (premi JORGC 2015), la continuació de l’exposició “Picasso i les joies d’artista” al Museu Picasso (prorrogada fins el 9 de gener del 2022″, conformant un fort bloc d’activitats culturals entorn a la joia.

Àngels López                                                                                                   Anna Font

Teresa Capella                                                                                               Núria Matabosch