FERMALL D’OR ALS PREMIS GAUDÍ 2022: GRAN PRESÈNCIA DE LA JOIERIA CATALANA

FERMALL D’OR ALS PREMIS GAUDÍ 2022: GRAN PRESÈNCIA DE LA JOIERIA CATALANA

Arran de la col·laboració entre el JORGC i l’Acadèmia del Cinema Català, la joieria catalana ha tingut una presència destacada a la XIV edició dels Premis Gaudí, que es va celebrar el darrer diumenge 6 de març a la Sola Oval de l’esplèndid Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Personalitats de l’Acadèmia, actrius i actors, van lluir, per setè any consecutiu, joies de manufactura o artesania de joiers catalans col·legiats del JORGC, tant a la catifa vermella com a la cerimònia. En aquesta edició s’hi van presentar un total de 39 empreses, de les quals se’n van seleccionar finalment 61 peces: 8 anells, 31 jocs d’arracades, 4 penjolls, 8 collarets curts, 1 collaret llarg, 6 fermalls i 3 polseres.

La preselecció de les peces va ser realitzada per un comitè format per les joieres Gemma López i Sílvia Serra (Presidentes de la Secció d’Artesania i de Dissenyadors i Creatius del Col·legi respectivament), la responsable d’estilisme de l’Acadèmia del Cinema Català Mariona Mas i mitjans de comunicació del sector joier i rellotger (Pepita Hernández de Gold&Time i Pedro Méndez de Contraste), tenint en compte criteris artístics i d’adequació als codis de vestuari dels portadors de les joies.

En concret, hi van participar peces de les següents firmes:

 1. ANNA PUIG JOIES
 2. ALBERT POUS JOIER
 3. ROSA TEJADA JOIES
 4. ROSA CAIXACH JOIES
 5. TASS JOIES
 6. MIQUEL BARBERÀ -HÀBIT-
 7. SUNFIELD
 8. MAJORAL
 9. 7TEMBRE
 10. MARIA LANAU
 11. ROOSIK & CO
 12. JOIA CATALUNYA
 13. CAPDEVILA JOIERS I ARGENTERS A LA CIUTAT DE BARCELONA
 14. JUDJOIES
 15. LARA JOIES
 16. WESSELTON
 17. ANNA ACEDO
 18. LUIS SAGRERA
 19. SARA CASTELLS
 20. SARA DOMENECH
 21. LLUÏSA RECASENS SIMÓ JOIESMALT
 22. CAROLINA JEWELS
 23. SYL JEWELS
 24. ALTR CREATED DIAMONDS
 25. ARIADNA GUARDIA
 26. MONTSE BAGUÉ / FABRÉ GEMMÒLEGS
 27. JOIERIA SALVA D’OR
 28. LIDAJOIES BARCELONA
 29. GUIDACUSSÓ VENTURA
 30. NICOLAU JEWELS
 31. MAREN BARCELONA
 32. ROSICH JEWELS
 33. A MAR LIBRE
 34. ANNA CUADRADO JOIES
 35. JOAN DATZIRA
 36. PRATS
 37. LAURA MORALES
 38. SOLARU JEWELRY
 39. LLUÍS SOLANO JOIER

 

I a continuació, les peces que finalment van ser lluïdes als Premis Gaudí:

La còmica Anna Polo amb arracades d’Albert Pous i anell de MAREN.

 

Integrant de Las Karamba, grup musical, amb arracades i collaret de Tass Joies.

 

Judith Colell, directora i Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, amb arracades de Tass Joies i polsera de Carolina Jewels.

 

Vicenta Ndongo, actriu, amb anell d’HABIT (Miquel Barberà), arracades de Roosik & Co, anell d’Ariadna Guardia i esclava de Laura Morales.

 

Maria Molins, actriu, amb arracades de Solaru Jewelry.

 

Maria Rovira (Oye Sherman), còmica, amb arracades de plata de Maria Lanau.

 

Integrant de Las Karamba, grup musical, amb collaret de Capdevila Joiers i arracades d’A Mar Libre.

 

Oscar Kapoya, actor, amb fermall de Sara Castells.

 

Integrant de Las Karamba, grup musical, amb polsera i collaret d’A Mar Libre.

 

Integrant de Las Karamba, grup musical, amb arracades de Joan Datzira.

 

Carla Simon, directora de cinema, amb arracades de J. Prats.

 

Cal destacar que la gala ha tingut un gran impacte:

 • L’audiència mitjana de la gala va ser de 305.000 espectadors i un 17,6% de share, l’índex més alt de la història dels Premis, amb una arrancada al 19,6% i amb més de 495.000 espectadors.  A aquests espectadors cal sumar-hi les 180.000 persones que van seguir el programa especial de catifa vermella (8,9% de share) i els oients de la retransmissió que va fer Catalunya Ràdio.
 • En l’àmbit digital la gala va generar 528.000 visionats dels vídeos de la gala difosos a través dels canals de l’Acadèmia. Es van assolir 2.658.840 impressions i 49.592 interaccions, una xifra rècord a la qual cal sumar-hi els milers d’espectadors registrats als canals digitals de la CCMA. El Premi del Públic va ser votat per 5.000 persones.
 • L’espot dels XIV Premis Gaudí, llançat 10 dies abans de la gala, acumula a dia d’avui 183.758 visionats a Twitter, Instagram, Facebook i Youtube. També es va poder veure TV3, a les pantalles de FGC i TMB i a les sales del Gremi de Cinemes de Catalunya.
 • Pel que fa a l’impacte en premsa, repetim excel·lents resultats que evidencien la consolidació dels Premis: malgrat el context informatiu complex i extraordinari que estem vivint amb el conflicte a Ucraïna, i la manca d’espais i efectius per a la cobertura cultural, no vam perdre cap dels espais i mitjans conquerits. Més de 1.700 impactes que, a més, milloren qualitativament gràcies a la implicació sels serveis informatius de TV3, que van dedicar una peça diària en el tram final de la cursa a través de les quals els espectadors i espectadores van poder apropar-se als Premis des d’una altra òptica i conèixer a fons la feina de tots els nominats i nominades.

 

Si us vau quedar amb ganes de més, podeu gaudir d’una selecció les imatges de la nit aquí: https://www.academiadelcinema.cat/ca/mediateca-ca/fototeca.