GEMMA CANAL, 1r premi a l’exposició “COLLECTIVA 2022” de PORTO

GEMMA CANAL, 1r premi a l’exposició “COLLECTIVA 2022” de PORTO

La joiera catalana Gemma Canal ha guanyat el primer premi de l’exposició Collectiva Meeting 2022.

COLLECTIVA | Joalharia de Autor és una plataforma independent i botiga-galeria a la ciutat de Porto (Portugal) permetent als dissenyadors emergents presentar el seu treball. Encaminada a promocionar la joieria contemporània, Collectiva presenta una acurada selecció de petites col·leccions, edicions limitades i peces exclusives, així com un ampli programa d’exposicions i esdeveniments habituals.

COLLECTIVA es troba a Miguel Bombarda, el barri artístic de Porto, on el dia d’inauguració acull un gran esdeveniment en el qual totes les galeries d’art contemporani de la zona d’aquesta ciutat, presenten simultàniament noves exposicions i artistes.

La Gemma Canal ha participat amb les tres peces de la col·lecció Nest. Unes peces que va iniciar durant el confinament i d’alguna manera parlen de la necessitat de l’espai personal, de casa, de refugi, d’intimitat… Són peces que s’han fet inspirant-se en formes dels nius que veu a la natura. Ha utilitzat la tècnica de la cistelleria, teixint volums i combinant materials com la rafia i el cotó, buscant la sensació de protecció i alhora de caliu.

 

 

 

(peces exposades a Collectiva 2022: NEST I  /  PRECIOUS NEST, de Gemma Canal)