La joieria i rellotgeria catalana brillen com mai als Premis Gaudí 2024 del cinema català

La joieria i rellotgeria catalana brillen com mai als Premis Gaudí 2024 del cinema català

El diumenge 4 de febrer es va celebrar la gala dels XVI PREMIS GAUDÍ de l’Acadèmia del Cinema Català. La cerimònia va tenir lloc al Centre Internacional de Convencions de Barcelona, reunint la flor i nata no només del cinema català, sinó també del cinema espanyol.

En una nit en què la presència i la qualitat del cinema català van assolir la seva màxima expressió dels últims anys, amb les grans pel·lícules Creatura i Saben aquell, el nombre de protagonistes amb peces de joieria i rellotgeria lluïdes de les firmes col·legiades pràcticament va duplicar el de les edicions anteriors.

Gràcies a la llarga cooperació de 9 anys entre el Col·legi Català de Joiers i l’Acadèmia Catalana, personalitats de l’Acadèmia, actrius i actors van tenir l’oportunitat d’engalanar-se amb joies de fabricació o artesania de joiers catalans col·legiats del JORGC, tant a la catifa vermella com a la cerimònia. L’equip del JORGC va portar a la gala, per a la selecció dels protagonistes i els seus estilistes, un total de 50 peces, de les 84 presentades inicialment, proporcionades per 31 empreses i professionals col·legiats que van passar pel procés previ de selecció. Aquestes són algunes de les peces que van aparèixer a la catifa vermella i la gala:

 

La ballarina i coreògrafa Sol Picó amb arracades de La Garsa Taller by Carles Molins, polsera de ECH JEWELRY i anell de Lluís Sagrera

 

La Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català Judith Colell amb arracades de Majoral i polsera de Carolina Jewels

 

Carla Simón, directora i guionista, amb arracades de TASS

 

L’actriu Àngels Gonyalons amb arracades Sóc una Joia by Mariona Arraut i anell de Hàbit by Miquel Barberà

 

L’actriu Anna Alarcón amb arracades de JOIDART

 

L’actor Malcom McCarthy amb collar d’Albert Pous i rellotge de SWISS PRECISION EUROPE

 

 

La periodista i comunicadora Elisenda Carod amb arracades de JOIDART i anell de J. Prats

 

El periodista i guionista Jair Domínguez amb anell d’Ignasi Cucurella i rellotge de SWISS PRECISION EUROPE

 

L’actriu Intissar El Meskine amb anells de Mar Cucurella, Sara Castells i Emilia Lloveras, arracades de Majoral i polsera de Hàbit by Miquel Barberà

 

La directora d’art Rosa Ros amb arracades i anell de MISUI

 

Si us vau quedar amb ganes de més, podeu gaudir d’una selecció d’imatges de la nit en aquests enllaços:

I al següent enllaç de Wetransfer disposeu d’imatges específicament fetes per al JORGC. A la mateixa carpeta veureu el nom del fotògraf per poder-lo etiquetar en cas d’utilitzar les imatges.

 

A la preselecció s’hi van presentar un total de 31 empreses i joiers, i 84 joies i rellotges: 35 arracades, 20 anells, 8 polseres, 6 collarets curts, 4 rellotges, 4 collarets llargs, 4 penjolls i 3 fermalls, de les quals es van seleccionar finalment 50 peces. Volem agrair doncs a les empreses participants la seva important contribució:

 1. ALBERT POUS JOIERS
 2. ALIBOR -MONDAINE (Rellotgeria)
 3. CAPDEVILA JOIERS
 4. CARLES D. MOLINS VALL (LA GARSA TALLER)
 5. CAROLINA JEWELS
 6. COMAPOSADA JOIERS
 7. COMÍN JOIERIA CREATIVA
 8. ECH JEWELRY
 9. EMILIA LLOVERAS (EMMMIJOIES)
 10. IGNASI CUCURELLA
 11. J. PRATS
 12. JOIDART
 13. JOIERIA ROSA LLUCIÀ
 14. JORDI FERRÉ
 15. JUD JOIES
 16. LAURA MORALES DISSENY DE JOIES
 17. LIDA JOIES BARCELONA
 18. LLUÍS SAGRERA
 19. MAJORAL
 20. MAR CUCURELLA
 21. MERCÈ NICOLAU ROSET
 22. MIQUEL BARBERÀ –HÀBIT
 23. MIREIA TREPAT / FABRÉ GEMMÒLEGS
 24. MISUI
 25. NÚRIA RUIZ
 26. PERE ROSICH / ROSICH JEWELS
 27. SARA CASTELLS JOIERA
 28. SOCUNAJOIA BY MARIONA ARRAUT
 29. SWISS PRECISION EUROPE
 30. SYL JEWELS
 31. TASS JOIES

 

Un cop avaluades les joies, es va preparar un catàleg de les joies disponibles, que es va enviar a l’Acadèmia i a les persones que lliuraven els Gaudí. Durant la Gala, l’equip del Col·legi va portar les joies, que es van exposar al backstage i, juntament amb l’equip d’estilistes de l’Acadèmia, van assessorar els actors i actrius respecte les joies que podien encaixar segons el seu look. Cal recordar que la decisió era individual de cada persona, que podia haver optat per portar les seves pròpies joies des de casa, o declinar portar cap joia.

Les creacions i participació dels col·legiats han estat essencials perquè la joieria catalana, conjuntament amb la moda, ocupés un lloc destacat en un esdeveniment que ha d’ajudar a donar rellevància i una dimensió de luxe i glamur al cinema català.

Amb aquesta acció, el JORGC fomenta les relacions transversals amb la societat i la cultura, alhora que dóna suport i visibilitat als joiers catalans en un esdeveniment tan destacat per a les arts. Per Àlex Riu, president del JORGC, «la col·laboració amb l’Acadèmia de Cinema permet que la joieria gaudeixi d’una presència destacada en aquest important esdeveniment, no és estrany per tant que cada any rebem moltes peticions per accedir a la preselecció de jurat. Tot i això, l’aspecte més destacat d’aquest acord és que facilita la transmissió dels valors culturals de la joieria fabricada a Catalunya, a més de posar en relleu el component artesanal i el talent actiu dels nostres col·legiats».

 

IMPACTE DE LA GALA A MITJANS I MÓN DIGITAL

La gala dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català liderà la franja a TV3, amb 210.000 espectadors i una quota del 14,8% de mitjana. A aquests espectadors cal sumar-hi les 206.000 persones que van seguir el programa especial de catifa vermella emès just abans del TN Vespre, Els dos especials sumats arriben a una xifra rècord d’audiència acumulada de 1.359.000 d’espectadors/es, als quals cal afegir-hi els oients de la retransmissió en directe que es va fer per Catalunya Ràdio.

En l’àmbit digital els XVI Premis Gaudí han assolit més de 2.250.000 d’impressions, amb més de 75.000 interaccions, i 450.000 visionats dels vídeos distribuïts en el marc de la gala.

Pel que fa a l’impacte en premsa, es superen de nou els ja excel·lents resultats de l’edició anterior, amb més de 2.400 impactes , una xifra que evidencia la reputació de la marca.