LA FIRA D’ISTANBUL MÉS GRAN: 39.000 visitants de 149 països

LA FIRA D’ISTANBUL MÉS GRAN: 39.000 visitants de 149 països

La Istanbul Jewelry Show, organitzada per Informa Markets, ha reunit representants del sector de la joieria de tot el món a l’Istanbul Expo Center del 16 al 19 de març de 2023. Els productes i serveis de 1500 empreses i marques de 10 països es van presentar als prop de 32.000 professionals del sector a la fira, cosa que fa d’aquesta edició a Istanbul la més gran mai celebrada.

Els seus organitzadors han explicat al Col·legi que els contactes comercials durant aquests dies han elevat el llistó de les exportacions de joieria turca aquest any i han donat impuls a les exportacions mundials del sector. En comparació amb la fira celebrada el març del 2022, el nombre de visitants internacionals ha augmentat un 17 %. El 29 % dels visitants de la fira van ser compradors procedents de l’estranger.

En aquest context, en comparació amb la fira de març de 2022, el nombre de visitants procedents de països asiàtics ha augmentat un 55 %, els procedents de Rússia i els països de la CEI un 55 %, els dels països europeus un 45 %, els dels països balcànics han augmentat un 34 %, els dels països d’Amèrica del Sud un 24 % i els dels països d’Amèrica del Nord, incloent els Estats Units d’Amèrica, han pujat un 23 %.

Un punt central de la I.J.S va ser el Programa de Delegació de Compradors Internacionals, impulsat per l’Associació d’Exportadors de Joieria de Turquia i Informa Markets amb l’objectiu d’augmentar les exportacions i descobrir nous mercats per a l’exportació. Més de 1.000 compradors de les principals firmes i marques van participar a la fira com a compradors dins aquest programa.

 

 

Actes especials

Durant els dies de la fira es van fer diversos actes que aporten una dimensió diferent del sector de la joieria.

  • Designer Club, el projecte conjunt de l’Associació d’Exportadors de Joieria de Turquia i la I.J.S va reunir els mestres i joves dissenyadors de joieria sota el mateix lema. Els dissenyadors van atreure gran atenció en exhibir els seus dissenys i les joies al lloc específicament preparat per fer-ho.
  • Art for Jewellery – Inspiration Hub, també sota l’auspici de l’Associació d’Exportadors de Joieria de Turquia, va proposar panells com “El Sector de la Joieria en un Món Digitalitzat”, amb la participació d’influencers de renom mundial; el segon dia, Seden Ünlü, director de vendes de l’empresa de tendències WSGN, va presentar “Tendències al sector de la joieria”. El tercer dia, artistes i representants sectorials es van donar cita en un panell titulat “Transformacions interdisciplinàries, el nostre futur joier, sostenibilitat, cultura, art i mercats internacionals”.

 

La sostenibilitat, protagonista a la Fira

En línia amb la visió de sostenibilitat, a la fira es van realitzar diversos procediments verds com la reducció de materials impresos, el reciclatge d’etiquetes i catifes d’exposició, l’estalvi d’energia mitjançant l’ús de tecnologia LED, la preparació d’enquestes de visitants online a través de tauletes amb vista a la reducció de l’ús de paper, i el trasllat dels participants i visitants al recinte firal en mitjans de transport massiu per minimitzar les emissions de CO2.

 

Una satisfacció molt alta de l’organització

La sòcia fundadora de la Istanbul Jewelry Show, Şermin Cengiz, resumeix aquesta edició en dir que “Sentim l’orgull i la felicitat justificats de reunir el sector de la joieria per 53a vegada“.

 

La sòcia fundadora de la Istanbul Jewelry Show, Şermin Cengiz

 

Cengiz va dir el següent: “Seguim el nostre camí amb el creixement de la I.J.S., que es duu a terme des del 1986. Aquesta ha estat la seva edició més gran; també podem anomenar aquest esdeveniment una fira d’exportacions. El teixit empresarial creat durant la fira ha contribuït positivament tant al sector com a les exportacions. Preveiem que la Istanbul Jewelry Show seguirà sent un focus preferit per a tot el sector de la joieria mundial, principalment per a Turquia, i que el nombre de participants i visitants seguirà augmentant a la propera edició d’octubre“.