LA ISTANBUL JEWELRY SHOW D’OCTUBRE VA BATRE TOTS ELS RÈCORDS

LA ISTANBUL JEWELRY SHOW D’OCTUBRE VA BATRE TOTS ELS RÈCORDS

Reconeguda com una de les cinc exposicions de joieria més importants del món, la Istanbul Jewelry Show va ser celebrada per Informa Markets i patrocinada per Elmas Kule, per 54a vegada del 5 al 8 d’octubre de 2023 a l’Istanbul Expo Center.

L’exposició, que mostrava productes i serveis de més de 1.000 empreses i marques a més de 26.000 visitants de 136 països diferents, no només va oferir oportunitats de networking a través de les reunions, sinó que també va oferir un intercanvi d’informació sense precedents a través dels esdeveniments organitzats simultàniament.

Aquesta exposició, que se celebra dos cops a l’any, va acollir la més gran exposició d’octubre organitzada fins avui. L’exposició va batre un rècord tant en extensió de superfície expositiva i expositors com en nombre de visitants. Es va observar un augment del 38 % en el nombre de visitants procedents dels països d’Amèrica del Sud, un 31 % dels països nord-americans, inclosos els Estats Units d’Amèrica i un 10 % dels països asiàtics, en comparació amb l’octubre de 2022.

La indústria de la joieria abordada des de diferents perspectives

Istanbul Jewelry Show, que va reunir la indústria mundial de la joieria en una única plataforma durant 4 dies, va obtenir un gran crèdit no només pels seus productes i serveis, sinó també pels esdeveniments que van permetre el flux d’informació a la indústria. Com a punt de trobada de l’art i la joieria a l’exposició, “Art for Jewellery – Inspiration Hub” va reunir cotxes clàssics, dissenys icònics d’una època, amb intel·ligència artificial sota el nom d'”Elegància atemporal – Fonts d’inspiració del clàssic a la Intel·ligència Artificial”.

La mostra va acollir seminaris amb la participació de noms significatius. En conseqüència, el primer dia de l’exposició es va celebrar una sessió titulada “Secrets per a l’èxit en xarxes socials i digitalització en la indústria de la joieria”, amb la participació d’influencers globals de joieria. Tot i que es van discutir en profunditat els efectes de les xarxes socials en la indústria de la joieria, es va compartir informació clau amb aquells que pretenien expandir el seu negoci a la plataforma digital.

El segon dia de l’exposició es va dur a terme un seminari de determinació de les tendències industrials. Seden Ünlü, gestor de comptes de WGSN Türkiye, va ser el ponent del seminari on els visitants i els expositors que volien estar preparats per a la nova temporada van obtenir coneixements crítics sobre les preferències de comportament dels consumidors. El tercer dia de l’exposició, per donar suport a la sostenibilitat de la indústria de la joieria i conscienciar, Melanie Grant, directora executiva del Responsible Jewelry Council, i Esther Ligthart, blogger i periodista de joieria, van participar al seminari temàtic ”Per què la sostenibilitat és vital en Joieria?”.

Mentre que les empreses que van tenir el major volum d’exportació el 2022 van rebre els seus premis durant la cerimònia de lliurament dels premis Líders d’Exportació a la inauguració de l’exposició, els premis dels guanyadors del Concurs de Disseny de Joieria, organitzat per 13a vegada enguany per l’Associació d’Exportadors de Joies Turques, es van presentar el tercer dia de l’exposició.

A més, amb el Designer Club, un projecte conjunt de l’Associació d’Exportadors de Joies Turques i Istanbul Jewelry Show, els dissenyadors i mestres de joieria van exposar els seus dissenys i joies en un estand especial.

“Orgullosos de la contribució de l’exposició a la indústria”

En assenyalar que van completar amb èxit una altra exposició on van contribuir a l’exportació global i a l’economia nacional mitjançant reunions i acords de negocis mutus, Şermin Cengiz, sòcia fundadora d’Istanbul Jewelry Show va afegir: “La indústria de la joieria del món es va reunir una vegada de nou a Istanbul, que és el diamant dels ulls del món, per 54a vegada. Aquesta ha estat la fira més gran d’octubre amb més expositors i visitants fins avui.

La joieria ocupa una posició important tant pel seu valor estètic com pel seu valor econòmic. La taxa de participació de Turquia d’aquesta indústria augmenta cada dia que passa. Les exposicions són els llocs on es pren el pols del comerç. Estem orgullosos que la nostra exposició creixi tant en qualitat com en quantitat, contribuint així a la indústria ampliant-la a noves àrees. L’any vinent, la nostra exposició tindrà lloc a l’abril, per primera vegada, del 17 al 20 d’abril de 2024. A més, la nostra exposició començarà dimecres i finalitzarà dissabte, de nou per primera vegada”.

Şermin Cengiz, sòcia fundadora d’Istanbul Jewelry Show

 

La sostenibilitat forma part de l’exposició
Amb la consciència que la sostenibilitat és cada cop més important per al conjunt de la indústria, tant per als expositors com per als visitants, Istanbul Jewelry Show assumeix una sèrie de responsabilitats amb l’objectiu de millorar els efectes socials, ambientals i econòmics. Per tal de reduir les emissions de carboni com a part de l’exposició, s’han dut a terme diverses accions ecològiques com la reducció de materials impresos, el reciclatge d’etiquetes de nom i catifes d’exposició, l’estalvi d’electricitat mitjançant l’ús de tecnologia LED, la realització d’enquestes als visitants mitjançant tauletes per reduir l’ús de paper i transport d’expositors i visitants a la zona d’exposició en transport públic per minimitzar les emissions de CO2.