La joieria catalana, present de nou al Premi de Teatre Margarida Xirgu

La joieria catalana, present de nou al Premi de Teatre Margarida Xirgu

El darrer dilluns 17 de juliol, el Teatre Romea va acollir l’entrega del 49è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, lliurat enguany a Mont Plans com a millor actriu de la temporada 2022-2023 per la seva interpretació a l’espectacle Cadires.

El Premi Margarida Xirgu s’atorga a la millor interpretació femenina de cada temporada barcelonina. El guardó que es lliura és un anell personalitzat i exclusiu, realitzat cada any per una joiera diferent, emulant la tradició del teatre Isabelí, quan l’actor que es retirava lliurava un anell a un actor jove com a continuador del seu art.

L’encarregada de realitzar l’anell d’enguany ha estat la joiera Clara Niubò.

Anell creat per Clara Niubò especialment per a Mont Plans

 

En un acte centrat en l’homenatge a l’actriu guardonada, la joieria artesanal catalana va tenir una marcada presència i, en acabar l’acte, sis actrius guardonades amb els premis Xirgu van ser fotografiades amb quatre de les joieres encarregades de crear els seus anells.

D’esquerra a dreta, Carme Fortuny, Imma Colomer, Glòria Miralles, Carme Sansa, Míriam Iscla, Àngels Gonyalons, Mont Plans, Clara Niubò, Cristina Giménez i Sílvia Serra.

 

L’actriu Mont Plans amb les joieres Clara Niubò, Sílvia Serra, Cristina Giménez i Glòria Miralles.

 

Anells realitzats en darreres entregues del premi.