La joieria catalana realça els Premis Gaudí 2023 del cinema català

La joieria catalana realça els Premis Gaudí 2023 del cinema català

El darrer diumenge 22 de gener va tenir lloc a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya la XV Edició dels Premis Gaudí. En una nit en què la pel·lícula Alcarràs va ser la principal guanyadora dels Premis de l’Acadèmia del Cinema Català, la qualitat i disseny de la joieria catalana es van fer presents. La Presidenta de l’Acadèmia Judith Colell i la gran guanyadora de la nit (la directora Carla Simón per Alcarràs) van lluir joies dels col·legiats.

Gràcies a la llarga cooperació de 8 anys entre el JORGC i l’Acadèmia catalana, personalitats de l’Acadèmia, actrius i actors, van tenir l’oportunitat d’engalanar-se amb joies de manufactura o artesania de joiers Catalans col·legiats, tant a la catifa vermella com a la cerimònia.

 

La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català JUDITH COLELL amb:

•     Anell d’Eduard Pey (plata rovellada, amb lapislàtzuli i placa d’or de 18k).

•     Arracades de Núria Suñé (estructura geomètrica de fils, xarneres amb articulacions ocultes en acabat brillant).

•     Anell ECH (or groc 18k amb mosca d’or blanc rodiat en negre).

 

CARLA SIMÓN, la directora d’Alcarràs i gran guanyadora de la nit, amb arracades de Majoral (model Jungle d’or Fairmined 18k de 120 mm de llarg).

 

ALFRED GARCIA, cantant i compositor, amb anell de Miquel Barberà – HABIT JOIES (or groc 18k + plata + rubelita 6,66 cts + diamants).

 

ALIZZZ, músic, cantant i compositor amb collaret de Toni Nef (plata fina, 40 argolles mats i brillants, amb 50 gemmes naturals entre 1,3 i 2 mm: maragdes, diamants, safirs, granats tsavorites i robins).

 

ADRIANA FUERTES, actriu i presentadora, amb arracades de Roosik & Co (petits triangles nascuts d’un heptàgon, or rosa de 18k).

 

QUERALT LAHOZ, artista musical. Arracades de Joan Datzira (planxa de titani pur grau 1, tres superfícies i tres arestes per crear volum).

 

MARIA MOLINS, actriu, amb anell de TASMANIA (plata forjada a martell i topazi blau).

 

JUNO ÁLVAREZ, directora i muntadora d’imatge, amb arracades de Laura Morales (or groc amb lapislàtzuli de l’Afganistan, amb possibilitat d’extensió de plata amb cadenes polides i rovellades) i anell d’Albert Pous (plata xapada amb orla de diamants i pedra nacra de 2 cm al centre).

 

LAURA SANGRÀ, presentadora televisiva, amb arracades de Misui (or 18k, planxes d’or molt primes treballades amb estampació).

 

Si us vau quedar amb ganes de més, podeu gaudir d’una selecció les imatges de la nit aquí: https://www.academiadelcinema.cat/ca/mediateca-ca/fototeca.

I al següent link de wetransfer disposeu de imatges específicament fetes per al JORGC. Les podeu usar etiquetant tal i com us indiquem a nom de l’arxiu ACC_Nom del fotògraf (WhiteHorse)

 

A la preselecció s’hi van presentar un total de 33 empreses i joiers, de les quals es van seleccionar finalment 66 peces: 32 arracades, 11 anells, 8 collarets, 4 polseres, 4 fermalls, 3 braçalets, 3 penjolls i 1 diadema. Moltes gràcies a:

 1. MAJORAL
 2. TASS JOIES
 3. NÚRIA PALLÍ
 4. MISUI
 5. CAPDEVILA JOIERS
 6. TONI NEF
 7. PAMELA BÄHRE BESPOKE JEWELLERY
 8. ECH JEWERLY
 9. LLUIS SAGRERA
 10. EDUARD PEY
 11. TASMANIA, TALLER DE JOIERIA
 12. GEMMESTERRA / FABRE GEMMÒLEGS
 13. NÚRIA RUIZ
 14. NÚRIA SUÑÉ
 15. LAURA MORALES. DISSENY DE JOIES
 16. SYL JEWELS
 17. MERCÈ NICOLAU ROSET
 18. PERE ROSICH / ROSICH JEWELS
 19. ROOSIK & CO
 20. ROSA CAIXACH JOIES
 21. MIQUEL BARBERÀ – HÀBIT
 22. ROCA JOIERS VIC
 23. SOCUNJOIA BY MARIONA ARRAUT
 24. COMAPOSADA JOIERS
 25. ALBERT POUS JOIERS
 26. CARLES D. MOLINS VALL. LA GARSA TALLER
 27. J & G JOIERS
 28. ANNA PUIG JOIES
 29. LIDAJOIES BARCELONA
 30. EMILIA LLOVERAS TRILLA / EMMMIJOIES
 31. SARA DOMÈNECH
 32. JOAN DATZIRA
 33. ANNA ACEDO. 800 GRAUS

 

Un cop avaluades, es va preparar un catàleg de les joies disponibles, que es va enviar a l’Acadèmia i a les persones que lliuraven els Gaudí. Durant la Gala, l’equip del Col·legi va portar les joies, que es van exposar al backstage i, juntament amb l’equip d’estilistes de l’Acadèmia, van assessorar als actors i actrius respecte les joies que podien encaixar segons el seu ‘look’. Cal recordar que la decisió era individual de cada persona, que podia haver optat per portar les seves pròpies joies des de casa, o declinar portar cap joia.

Les creacions i participació dels col·legiats ha estat essencial perquè la joieria catalana, conjuntament amb la moda, ocupés un lloc destacat en un esdeveniment que ha d’ajudar a donar-li la rellevància i dimensió de luxe i ‘glamour’.

Amb aquesta acció, el JORGC fomenta les relacions transversals amb la societat i la cultura, alhora que dóna suport i visibilitat als joiers catalans en un esdeveniment tan destacat per a les arts. Per Àlex Riu, president del JORGC, «la col·laboració amb l’Acadèmia de Cinema permet que la joieria gaudeixi d’una presència destacada en aquest important esdeveniment, no és estrany per tant que cada any rebem moltes peticions per accedir a la preselecció de jurat. Tot i això, l’aspecte més destacat d’aquest acord és que facilita la transmissió dels valors culturals de la joieria fabricada a Catalunya a més de posar en relleu el component artesanal i el talent actiu dels nostres col·legiats».

 

IMPACTE DE LA GALA A MITJANS & MON DIGITAL

La gala dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català lidera la franja, amb 251.000 espectadors i una quota del 15,6% de mitjana, i amb una audiència acumulada de 845.000 espectadors. A aquests espectadors cal sumar-hi les 189.000 persones que van seguir el programa especial de catifa vermella (8,9% de share) i els oients de la retransmissió que va fer Catalunya Ràdio

 • En l’àmbit digital la gala ha generat 431.000 visionats dels vídeos de la gala difosos a través dels canals de l’Acadèmia que segueixen creixent encara aquesta dies. Es van assolir 3.356.215 impressions (gairebé un milió més que l’any passat) i 62.288 interaccions (gairebé el doble que el 2022), una xifra rècord a la qual cal sumar-hi els milers d’espectadors registrats als canals digitals de la CCMA. El Premi del Públic va ser votat per més de 6.000 persones (un 20% més que l’any anterior)
 • L’espot dels XV Premis Gaudí, llançat 10 dies abans de la gala, acumula a dia d’avui 241.397 visionats a Twitter, Instagram, Facebook i Youtube (un 30% més que el de l’any passat). També es va poder veure TV3, a les pantalles de FGC i TMB i a les sales del Gremi de Cinemes de Catalunya.
 • Pel que fa a l’impacte en premsa, excel·lents resultats que evidencien la consolidació dels Premis i tornem a superar els 1.700 impactes amb una implicació total de TV3 en la prèvia, el durant i el post dels Premis generant contingut informatiu i d’entreteniment.