La joieria contemporània catalana, present a les exposicions de la Setmana de la Joieria de Munich 2023

La joieria contemporània catalana, present a les exposicions de la Setmana de la Joieria de Munich 2023

La Munich Jewellery Week (Setmana de la Joieria de Munic) és una iniciativa anual, independent, i organitzada per artistes que es duu a terme a la ciutat de Munic cada mes de març.

L’èxit de l’esdeveniment, que creix de manera exponencial cada any, és gràcies a l’esperit col·laboratiu dels artistes joiers i dissenyadors d’arreu del món: joiers artístics estudiants, emergents, i ben establerts es reuneixen per presentar la seva joieria en els seus propis termes, i cada un a la seva manera única.

Enguany dues de les exposicions de la Setmana de la Joieria de Munic compten amb presència catalana. Les detallem a continuació:

WHAT DREAMS ARE MADE OF – Thereza Pedrosa Gallery, Munic

  • Del 8 a l’11 de març de 2023
  • Compta amb el joier català Lluís Comín i amb el joier colombià establert a Catalunya Nicolás Estrada.

 

Des de l’origen de la humanitat ha existit l’art. A través de marques a la paret d’una cova, argila modelada o joies primitives fetes d’ossos o pedra, els humans sempre han sentit la necessitat de celebrar les seves emocions, pensaments, ritus de passatge o estatus en forma de creacions artístiques úniques. A través dels mil·lennis, els artistes s’han enfrontat a la societat, la història, les emocions, el temps…, sempre amb diferents estils i materials. Però el que connecta els artistes de totes les èpoques i origens és la seva habilitat de donar una forma concreta als seus pensaments i somnis. Per tant, la Thereza Pedrosa Gallery es complau de presentar una selecció dels artistes de la galeria, heterogenis en origen, edat i recerca artística, però tots units per la passió amb la qual persegueixen les seves investigacions artístiques.

Braçalet Balsillas, de Nicolás Estrada. Fusta, coure, llautó, perles, cornalines i pintura.

 

Braçalet Arquitecturas Interiores, de Lluís Comín. Plata, or, pàtines i rodolita.

 

INFLUENCES – ECHOES OF THE EARTH – Galerie B/E, Munic

  • Del 8 a l’11 de març de 2023
  • Compta amb el joier català Lluís Comín i amb la joiera escocesa establerta a Catalunya Judy McCaig.

 

Per tercer any, INFLUENCES es presenta a la setmana de la joieria de Munic, aquesta vegada amb l’exposició ECHOES OF THE EARTH. 12 autors de 7 països diferents, cadascun amb la seva cultura i personalitat, decideixen reunir-se per mostrar els seus treballs. Les nostres diferències i particularitats, en comptes d’allunyar-nos, ens uneixen; la diversitat sempre aporta alguna cosa positiva, és la suma de cultures les que fan evolucionar el món en la bona direcció. Amb la sensibilitat de les nostres peces volem crear una emoció compartida amb tothom.

 

Mostra de peces de Judy McCaig i Lluís Comín.

 

Per més informació sobre l’esdeveniment i les exposicions, podeu visitar l’enllaç següent: https://munichjewelleryweek.com/info.