Nova exposició de joieria a Barcelona: Gioiello Devozionale

Nova exposició de joieria a Barcelona: Gioiello Devozionale

Fins el febrer del 2023, la ciutat de Pàdua (Itàlia) va acollir la 17a edició de Pensieri Preziosi, destacat fòrum de joieria contemporània. En l’edició d’enguany, sota el nom GIOEIELLO DEVOZIONALE es va centrar en un tema inusual, que ha esdevingut central en aquests dos anys de pandèmia: el tema de la pèrdua, de la memòria, de l’afecte als qui ja no són aquí o estan lluny de nosaltres, als que no poden ser…

El Col·legi ha aconseguit que l’exposició GIOIELLO DEVOZIONALE es faci aquí, a Barcelona, treballant amb l’Escola Massana per a què aquesta es convertís en la seva seu expositiva a Barcelona i també amb la col·laboració de Artesania Catalunya, que ha cedit les vitrines expositives.

 

L’EXPOSICIÓ A BARCELONA

L’exposició s’inaugurarà el dia 26 de setembre a les 18.30h, i es podrà visitar fins el 13 d’octubre a la Sala Busquets de l’Escola Massana. Aquesta exposició compta amb la participació com a coordinadors a Espanya dels membres de la Junta del JORGC Lluís Comín i Sílvia Serra.

 

80 JOIERS PER A LA INSPIRACIÓ EN EL CONCEPTE DE PÈRDUA

L’Associació de Joieria Contemporània, que va impulsar la iniciativa, va implicar artistes orfebres d’arreu del món, demanant-los que elaboressin una obra inspirada en la Joieria Devocional Contemporània, és a dir, una joia que guarda una memòria afectiva, un sentiment de devoció, precisament, molt estesa en la tradició i, antigament, dirigida sobretot a la devoció religiosa, el dol o els sentiments amorosos (joies de l’època georgiana o victoriana), però que ara s’ha volgut investigar des de la perspectiva d’una sensibilitat contemporània cap als fets del nostre temps i a la realitat que ens envolta, segons va explicar Mirella Cisotto Nalon, creadora de l’exposició i experta en joieria contemporània.

Més de vuitanta artistes joiers d’arreu del món col·laboren en aquesta exposició inspirada en la Joieria Devocional. Els joiers, emprant una multiplicitat d’opcions tècniques i matèriques, expliquen històries, conceptes i emocions per a una expressar la pèrdua, tant des d’un punt de vista personal com global. Els artistes convidats són: Alejandra Solar, Arata Fuchi, Cristina Filipe, David Bielander, Helen Britton, Jivan Astfalck, Judy McCaig, Jurgen Eickhoff, Kadri Mälk Kazumi Nagano, Marianne Schliwinski, Ramon Puig Cuyàs, Sebastien Carrè, Silvia Walz, Stephen Bottomley, Tanel Veenre.

Exposició comissariada per Mirella Cisotto Nalon, amb la col·laboració de Maria Rosa Franzin d’AGC – Associazione Gioiello Contemporaneo, i basada en una idea d’Elena Alfonsi.

 

PECES EXPOSADES

A continuació trobareu una petita mostra de les peces exposades:

Esteban Erosky Martinez
She dance alone (fermall)

Yiota Vogli
Passage of time (fermall)

Kadri Maelk
After collana (collaret)

Alejandra Solar
Soledad (fermall)