RECURSOS SOBRE SOSTENIBILITAT A LA WEB DEL JORGC

RECURSOS SOBRE SOSTENIBILITAT A LA WEB DEL JORGC

PER UNA JOIERIA RESPONSABLE, FONAMENTADA EN VALORS SOCIALS, MEDIAMBIENTALS I DE BON GOVERN

El darrer mes de maig vàrem compartir el Manifest de Sostenibilitat del JORGC. En ell, la Comissió de Sostenibilitat del Col·legi fixa la seva visió, considerant que tots els components de la cadena de valor de la nostra indústria poden incidir encara més positivament en la societat.

En línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible impulsats per les Nacions Unides, el Col·legi s’ha compromès a “impulsar un seguit de canvis per tal de facilitar aquesta transició i aconseguir una percepció de la nostra activitat econòmica cada cop més positiva”.

En aquest sentit, la web del JORGC ja inclou un apartat de recursos als que podeu accedir a través de la secció anomenada “Ètica Professional”. Concretament disposeu dels següents apartats:

Directori

El directori es va actualitzant, però la recomanació és sempre que contacteu personalment amb les empreses i organismes per jutjar vosaltres directament els seus productes i serveis.

Primeres passes: un breu i clar llistat de les actuacions a seguir quan es comença a potenciar la sostenibilitat de la nostra pròpia empresa, basat en:

  1. La legalització de l’activitat econòmica.
  2. Matèries primeres amb un certificat d’origen i millor encara si aquest certificat garanteix també un sistema de traçabilitat.
  3. Proveïdors amb valors socials i mediambientals (veure directori).
  4. Gestió correcta dels residus.
  5. Reducció del consum energètic i comercialitzadores que garanteixin energia renovable.
  6. Finançament amb entitats que apostin per l’economia social i solidària.
  7. Bones pràctiques empresarials.

 

Trobareu més informació a la nostra web, en l’apartat “Ètica Professional”, amb el qual el Col·legi vol potenciar l’aplicació d’aquests principis als sectors de joieria, rellotgeria i gemmologia.