DIPLOMES MESTRE ARTESÀ, PREMI NACIONAL D’ARTESANIA I CARNET D’ARTESÀ

DIPLOMES MESTRE ARTESÀ, PREMI NACIONAL D’ARTESANIA I CARNET D’ARTESÀ

DIPLOMA MESTRE ARTESÀ
Fins el 31 de març del 2021

Els artesans que ho vulguin poden demanar el seu DIPLOMA DE MESTRE ARTESÀ de la Generalitat (modalitat professional o divulgatiu).

És condició essencial haver exercit més de 20 anys l’ofici i presentar tres cartes de recomanació de Mestres Artesans/anes de l’ofici En el cas de la modalitat professional, a més a més cal exercir l’ofici en taller (propi o d’altri).

Requeriment i documentació a presentar a la web del CCAM (Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya). Cal dir que als darrers anys els diplomes s’han atorgat amb un caire molt restrictiu i limitat.

 

PREMIS NACIONALS D’ARTESANIA
Fins el 31 de març de 2021

Els Premis Nacionals d’Artesania distingeixen les persones i empreses amb activitat artesana, que hagin destacat per les seves tasques de millora, promoció, innovació i prestigi de l’artesania catalana.
• Premi Nacional d’Artesania. Dotat amb 7.000 € i la realització d’una exposició al Centre d’Artesania Catalunya.
• Premi Emprèn. Dotat amb 2.500 €.
• Premi al Talent Jove, pels estudiants amb projectes artesans més viables de les escoles d’Art i Disseny. Dotat amb 500 €, acompanyament per desenvolupar el projecte i diverses exposicions
• Premi Prestigia per persones, empreses i entitats que hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l’artesania en la societat.
• Premi Restaura per persones, empreses i entitats que hagin realitzat la millor recuperació d’elements patrimonials mitjançant l’aplicació d’oficis artesans.

Inscripcions i bases de participació a la web del CCAM clicant aquí.

 

CARNET D’ARTESÀ

Recordem que el carnet d’artesà es pot sol·licitar en qualsevol moment, no hi ha terminis. Ho poden sol·licitar les persones que:
• Desenvolupin l’activitat artesanal dins l’àmbit territorial de Catalunya
• Demostrin el domini d’un ofici inclòs en el Repertori de famílies d’oficis artesans
• L’hagin exercit durant un mínim de dos anys
Requeriment i documentació a presentar a la web del CCAM (Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya).
Així mateix, podeu sol·licitar el Distintiu de producte D’Artesania (D’A)

 

El JORGC pot assessorar-vos i ajudar-vos, gratuïtament, en aquestes sol·licituds i/o altres acreditacions d’artesania: Sra. Montse Sánchez, tel 93 217 05 16, montse.sanchez@jorgc.org.