ELSA PERETTI, UNA DISSENYADORA ICÒNICA

ELSA PERETTI, UNA DISSENYADORA ICÒNICA

En commemoració del recent traspàs de la dissenyadora i joiera Elsa Peretti, el JORGC vol fer un breu repàs de la seva excepcional trajectòria.

Fa molts anys que la Elsa Peretti era ja gairebé un mite i un emblema de la joieria. Per aquest motiu, al 2015 el Col·legi la va guardonar amb la seva màxima distinció, el Premi JORGC. Amb ell es volia reconèixer la visió, el treball, el talent, la innovació, la modernitat i l’èxit de qui ha estat fidel a una companyia però sobretot de qui ha sigut fidel a ella mateixa, materialitzant formes, buscant-ne l’essència. “L’estil es troba en la simplicitat”.

Elsa Peretti la dissenyadora estrella de Tiffany, era un referent internacional del disseny de joieria i un model d’èxit de dissenyadora que treballava de costat, braç a braç, amb artesans i productors projectant les joies, pensant en la seva funció i en el client final.

Però per damunt de tot Elsa Peretti és el nom d’una dona excepcional, coneixedora, amant de les arts i les cultures, que ha irradiat energia, vitalitat i amor, una persona que ens convida a pensar que la joieria continua sent l’art aplicat que dona sentit als oficis i al teixit empresarial del que en formem part.

El seu arrelament a Catalunya ha estat total: va col·laborar de forma molt estreta amb artesans i joiers catalans durant tota la seva carrera, ha estat l’ànima de la recuperació del poble gironí de Sant Martí Vell, al 2013 va rebre el Premi Nacional de Cultura del CoNCA, al 2014 va crear el Teatre Akadèmia a Barcelona i a través de la Fundació Nando i Elsa Peretti-Delegació a Catalunya a recolçat arreu molts projectes solidaris relacionats amb educació, cultura i conservació.

El Col·legi expressa el seu pesar per la desaparició d’una icona que va posar a la joieria a la primera línia internacional. Un referent del que encara es necessiten molts més d’aquesta significació al nostre sector.