LA JOIERIA CATALANA BRILLA ALS PREMIS GAUDÍ DEL CINEMA CATALÀ

LA JOIERIA CATALANA BRILLA ALS PREMIS GAUDÍ DEL CINEMA CATALÀ

Fruit de la col·laboració entre el Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) i l’Acadèmia de Cinema Català, la joieria catalana ha tingut una presència destacada en la tretzena edició dels Premis Gaudí, que es va celebrar aquest diumenge 21 de març a l’AuditoriFòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

Personalitats de l’Acadèmia, actrius i actors, van lluir, per sisè any consecutiu, joies de manufactura o artesania de joiers Catalans col·legiats del JORGC, tant a la catifa vermella com a la cerimònia. Els principals protagonistes van triar les seves joies d’una preselecció de 75 peces, seleccionades prèviament per un jurat expert. Aquestes creacions realitzades de forma artesanal pels col·legiats del JORGC van posar el fermall d’or, mai millor dit, a aquest gran esdeveniment.

Els resultats de audiència van ser molt bons:

  • Audiència mitjana de la gala: 280.000 espectadors i 10,8 %
  • Audiència del darrer tram de gala: 390.000 espectadors i 15,6 %
  • Audiència de la connexió en directe de TN vespre amb guanyadors a catifa vermella, amb photocall especial Damm-TV3: Entre 600.000 i 650.000 espectadors i 22 % de share.

Al compte d’instagram podeu observar un molt simpàtic muntange audiovisual amb les peces, actrius i actors, personalitats que van lluir les joies dels col·legiats. Podeu veure-ho clicant aquí – Instagram JORGC – premis Gaudi 2021.

 

La presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, la directora Isona Passola, amb arracades d’or Fairmined de la signatura MAJORAL, anell amb aiguamarina de MIQUEL BARBERÀ i esclava d’or groc de CAPDEVILA JOIERS.

 

L’actriu BELLA AGOSSOU amb arracades articulades amb diamants de la signatura FACET

 

L’actriu TANIA SARRIA amb arracades d’or rosa i Diamants creats en laboratori de ALTR CREATED DIAMONDS

 

La directora i guionista BELEN FUNES amb arracades d’or i fil de titani de JOAN DATZIRA

 

L’actor ROGER COMA amb fermall de plata de 7EMBRE / SANDRA ORTIZ

 

La directora i guionista CLAUDIA PINTO amb arracades de plata oxidada i or groc d’ANNA FONT i esclava de plata i or Fairmined de JOAN DATZIRA

 

La directora de l’Acadèmia de Cinema Català, LAIA Aubia, amb polsera de plata combinada amb or groc i Diamant de LAURA MORALES

 

La preselecció d’aquestes 70 peces va ser realitzada per un comitè format pels joiers Rosa Tous, Lluís Comin i Nicolás Estrada, les responsables d’estilisme de l’Acadèmia de Cinema Català Marta Calmet i Mariona Mas i mitjans de comunicació del sector joier i rellotger (Pepita Hernández de Gold & Time i Petra Marín de Contrast), tenint en compte criteris artístics i d’adequació als codis de vestuari dels portadors de les joies.

En concret, es van seleccionar peces de les següents firmes i professionals:

7EMBRE / SANDRA ORTÍZ
ANGELORUM
ANNA PUIG FONT
ARNALD CLIMENT (ARNALD JOIES)
AROSTEGUI BARCELONA, S.C
CAPDEVILA JOIERS
CARLA MANCEBO
CARLES DEL ARCO / FABRE GEMMÒLEGS
CAROLINA JEREZ ORTIZ
COMAPOSADA JOIERS
CRISTINA MALET HERNÁNDEZ – LIDAJOIES BARCELONA
ECH Jewelry
ELISENDA DE HARO JOIERIA CONTEMPORANIA
FACET JEWELLERY SOLUTIONS, S.L.
FILI PLAZA
J.PRATS
JOAN DATZIRA
JOAN SALVADOR MARIN
JORDI FERRÉ I ESTRADA
KATJA JESEK
LAURA MORALES VIAÑA
MAJORAL
MARIA LANAU JOIES
MARIA MERCÈ NICOLAU ROSET
MILA KUZMENCO
MIRTA GIL
MIQUEL BARBERÀ -HÀBIT-
MIQUEL SARDA
NURIA SUÑÉ
SARA CASTELLS ALCARAZ
SÍLVIA SERRA ALBALADEJO
SLOVINSKY JOYAS
SYL JEWELS
SUNFIELD
TONI MONES JOIER
TONI NEF VALENZUELA / GEMNEF
WE SPEAK DIAMOND S.L. & ALTR CREATED DIAMONDS

Amb aquesta acció el JORGC fomenta, un cop més, relacions transversals amb la societat i la cultura, alhora que dóna suport i visibilitat als joiers catalans en un esdeveniment tan destacat per a les arts. Per Àlex Riu, president del JORGC, “la col·laboració amb l’Acadèmia de Cinema permet que la joieria gaudeixi d’un protagonisme destacat en aquest important esdeveniment, no és estrany per tant que cada any rebem més peticions per accedir a la preselecció de jurat. No obstant això l’aspecte més destacat d’aquest acord és que facilita la transmissió dels valors culturals de la joieria fabricada a Catalunya a més de posar en relleu el component artesanal i el talent actiu dels nostres col·legiats”.