REDUCCIÓ A 1.000 € DELS PAGAMENTS EN EFECTIU: UNA MESURA NEGATIVA PER A LA JOIERIA I RELLOTGERIA

REDUCCIÓ A 1.000 € DELS PAGAMENTS EN EFECTIU: UNA MESURA NEGATIVA PER A LA JOIERIA I RELLOTGERIA

Des de mitjans de juliol, en el marc de la Llei 11/2021, de mesures contra el frau fiscal, s’ha canviat el límit per acceptar pagaments en efectiu (art 18).

Quan alguna de les parts sigui empresari o professional, no es podrà pagar en efectiu l’operació:

  • Quan l’import d’aquesta sigui igual o superior a 1.000 € o el seu equivalent en moneda estrangera (abans: 2.500 €).
  • El límit s’amplia a 10.000 € si el pagador és una persona física sense domicili fiscal a Espanya i no sigui empresari o professional (abans: 15.000 €).

 

Una mesura negativa i contraproduent a criteri del Col·legi

A inicis de 2017, el Col·legi i el gruix de les organitzacions empresarials es va oposar amb èxit, a aquesta proposta, que era una mesura d’àmbit nacional i sense caire homogeni a la Unió Europea.

El motiu era i és clar: sense una harmonització entre els diferents països del nostre entorn no veiem cap avantatge en aplicar una mesura que causarà el màxim perjudici al nostre sector. Una proposta que no se centra en l’origen real de les causes del frau i pot acabar portant a un resultat completament oposat al buscat

Segons el President del JORGC, Sr. Àlex Riu, estem davant de “una mesura totalment contraproduent i que sembla un contrasentit en moments de crisi i necessitat de reactivar un consum que segueix tenallat davant la incertesa econòmica; és clarament un obstacle a la llibertat dels consumidors de triar el seu mitjà de pagament i desitgem que no tinguin transcendència negativa en el volum de les operacions de joieria i rellotgeria”.

 

Per a més informació podeu veure les declaracions del Col·legi als mitjans del sector:
– DUPLEX: “El JORGC frente a la Ley contra el Fraude

– GOLD & TIME: “El JORGC ve limitar el efectivo a 1.000 € una medida perjudicial