AJUTS DIRECTES A EMPRESES I AUTÒNOMS DE L’ESTAT – nova actualització

AJUTS DIRECTES A EMPRESES I AUTÒNOMS DE L’ESTAT – nova actualització

ACTUALIZACIÓ 16 NOVEMBRE :

S’ha ampliat el total de diners destinats a aquesta línia. Les noves sol·licituds es podran presentar telemàticament fins el 19 de novembre  a les 14 hores a través de Canal Empresa, sent el procediment igual a l’anterior: amb la inscripció prèvia ja no caldrà fer més tràmit, i l’ordre de presentació no influeix en la concessió.

Tramitació: només cal demanar l’ajut mitjançant un formulari d’inscripció, que cal presentar per internet .

 

ACTUALIZACIÓ 2 D’AGOST :

El Govern ja ha activat la plana web on es centralitza tots els ajuts relacionats amb els nous fons Next Generation EU:  https://planderecuperacion.gob.es

 

ACTUALIZACIÓ 21 JULIOL :

S’ha ampliat el total de diners destinats a aquesta línia. Les noves sol·licituds es podran presentar telemàticament de el 21 de juliol (a les 9 hores) fins al 30 de juliol (a les 15 hores) a través de Canal Empresa, sent el procediment igual a l’anterior: amb la inscripció prèvia ja no caldrà fer més tràmit, i l’ordre de presentació no influeix en la concessió.

Tramitació: només cal demanar l’ajut mitjançant un formulari d’inscripció, que cal presentar per internet .

 

PUBLICAT EL 22 DE JUNY DE 2021

Finalment ja disposem de les bases de les ajudes directes a les empreses i els sectors més afectats per la pandèmia que el govern espanyol va aprovar al mes de març, a repartir via les CC. AA.

Aquests ajuts són no reemborsables i es destinaran a el pagament de deutes amb proveïdors i despeses fixes, deutes bancaris, subministraments energètics, etc., contrets des de març de 2020 fins el 31 de maig de 2021 i provinents de contractes anteriors a el 13 de març de 2021.

  • Beneficiaris: empreses i autònoms amb una caiguda del 30% o més d’ingressos respecte al 2019, dins d’un conjunt de sectors més perjudicats per les restriccions. IMPORTANT: la fabricació de joieria (CNAE 3212) i de rellotgeria (CNAE 2652), el comerç a l’engròs de joieria i rellotgeria (CNAE 4648) i el comerç de detall (CNAE 4777) sí que estan inclosos.

 

  • Prestació: fins a un 40 % de la caiguda d’ingressos per a les micropimes i els autònoms i fins 20 % de la resta d’empreses (les de més de 10 empleats).
    a) Autònoms que tributen per mòduls (règim d’estimació objectiva): 3000 € (quantitat fixa).
    b) Altres: entre 4000 i 200 000 € per empresa, en funció de la pèrdua d’ingressos.

 

  • Termini sol·licitud: de les 9.00h de el 21 de juny de 2021 fins al 30 de juny de 2021 a les 15.00h. L’ordre d’entrada de les inscripcions no es tindrà en compte per a l’atorgament dels ajuts.

 

  • Tramitació: només cal demanar l’ajut mitjançant un formulari d’inscripció, que cal presentar por internet.

 

En cas de dubte pot consultar amb la Gestoria Fiscal del Col·legi:
ana.medrano@jorgc.org / merce.castan@jorgc.org