LA NIT DE SANT ELOI ACULL ELS PREMIS JORGC 2023

LA NIT DE SANT ELOI ACULL ELS PREMIS JORGC 2023

Els set guardonats dels XVI Premis JORGC, amb els Presidents de Secció del Col·legi, el President Àlex Riu i el Director d’Artesania de la Generalitat, el Sr. Xavier Villas.

El Col·legi de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya va celebrar  el darrer 4 de desembre la seva tradicional gala i entrega de premis, commemorant també la tradicional celebració del patró de joiers i orfebres, Sant Eloi, i també la proximitat de Santa Llúcia, patrona dels rellotgers. Així mateix, es va realitzar l’entrega dels diplomes de fi d’estudis de l’Escola JORGC de Joieria. Tot plegat va comptar amb la presència de 130 professionals i empreses del sector, convertint-se així en una multitudinària trobada de Sant Eloi que va superar totes les expectatives d’assistència.

 

LA NIT DE SANT ELOI

Tots els integrants del sector joier català, col·legiats o no, van ser convidats a l’acte que va tenir lloc en el cèntric i esplèndid marc de l’Hotel Majestic, situat al Passeig de Gràcia de Barcelona. L’acte, dirigit per la presentadora televisiva Laura Sangrà, va congregar 130 membres de gran varietat de procedències sectorials i geogràfiques.

La primera part de l’acte va estar centrada en l’Escola JORGC. Així, un divertit vídeo va presentar el gran equip docent en les seves moltes disciplines (dibuix, gravat, Història de la Joieria, clavat, alta joieria, esmalt, creativitat, gemmologia, etc.). A continuació fou el torn de l’entrega del diploma d’estudis dels alumnes. En aquesta ocasió, l’alumna Cristina Widder va ser qui va simbolitzar la creativitat i esforços dels seus companys, amb el seu espectacular vídeo explicatiu del seu projecte “Ignis”, amb el qual va acostar el món dels dracs a la joieria artística i d’alta qualitat. El President del JORGC va fer l’entrega dels diplomes.

Durant la segona meitat de l’acte es va procedir a l’entrega dels premis del Col·legi 2023, que enguany han estat atorgats a:

  1. Premi Global JORGC: RAMON ORIOL
  2. Dissenyadors i Creatius: TRINIDAD CONTRERAS
  3. Artesania: TAKTO JEWELLERY DESIGN
  4. Gemmologia: EGOR GAVRILENKO
  5. Fabricació: CASA FILLAT
  6. Comerç: MIRALLES JOIERS
  7. Rellotgeria: BARTOMEU ROCABERT

 

Podeu trobar més detalls sobre cada guardonat a la nostra notícia anterior: https://jorgc.org/aquests-son-els-guanyadors-dels-premis-jorgc-2023/.

 

Ramon Oriol, Premi Global JORGC, amb el President del Col·legi Àlex Riu.

 

Trinidad Contreras, Premi JORGC de Dissenyadors i Creatius, amb la Presidenta de la Secció Sílvia Serra (esquerra).

 

Eva Maria Obermair (esquerra) i Jordi Farré (dreta), Premi JORGC d’Artesania, amb la joiera artesana i membre de la Junta Sara Castells.

 

Egor Gavrilenko, Premi JORGC de Gemmologia, amb la Presidenta de la Secció Elisabeth Cardó.

 

Víctor Fillat (Casa Fillat), Premi JORGC de Fabricació, amb el President de la Secció Òscar Pascual (dreta).

 

Ivet Soler (esquerra) i Jordi Miralles (Miralles Joiers), Premi JORGC de Comerç, amb el President de la Secció Roman Pallarés (centre).

 

Bartomeu Rocabert (dreta), Premi JORGC de Rellotgeria, amb el President de la Secció Alfred Peris (esquerra).

 

En la part final de l’acte, el President del Col·legi, el Sr. Àlex Riu, va remarcar el valor que representa no només el talent i la trajectòria indubtable dels guardonats, sinó la seva qualitat humana al servei de la professió. El Sr. Miquel Rodríguez, Gerent de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, va recalcar el gran valor de proximitat que aporta el sector de joieria i rellotgeria local, i el Sr. Xavier Villas, director d’Artesania de la Generalitat, va enaltir la dilatada cooperació amb el Col·legi i el valor extra que representa l’element artesà per al futur.

La celebració dels Premis ha tingut com a patrocinadors la fira INHORGENTA i el Banc Sabadell, a més del suport de la Generalitat de Catalunya.

 

Sr. Miquel Rodríguez, Gerent de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Sr. Xavier Villas, director d’Artesania de la Generalitat.