Subvencions del programa TU+1

Subvencions del programa TU+1

Us informem que el Departament d’Empresa i Treball (Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral) ha publicat recentment un ajut per tal de fomentar la contractació indefinida de persones treballadores en situació d’atur per part dels autònoms/es que no tenen cap assalariat al seu càrrec.

L’objectiu és incentivar les persones autònomes, sense treballadors/es al seu càrrec, perquè contractin persones de manera indefinida i amb la finalitat de donar suport al creixement del negoci. L’ajut consisteix en subvencionar aquests contractes indefinits, crear ocupació i afavorir el creixement dels negocis de persones autònomes.

Va adreçat a:

  • Persones treballadores autònomes sense persones treballadores assalariades al seu càrrec.
  • Societats limitades unipersonals (SLU), quan la persona física que les constitueixi desenvolupi la seva activitat a la societat, sense persones treballadores assalariades al seu càrrec.
  • Persones treballadores autònomes amb una o diverses persones treballadores autònomes col·laboradores al seu càrrec, sempre i quan el nou contracte indefinit no es formalitzi amb aquesta o aquestes persones treballadores autònomes col·laboradores.

El contracte de treball objecte (un únic contracte) de la subvenció ha de ser indefinit i per a una jornada igual o superior al 50 %, i la durada mínima de permanència de la contractació per percebre l’ajut és de 18 mesos.

Podeu consultar els requisits, documentació a aportar i normativa (bases i convocatòria) al següent enllaç, des d’on podreu iniciar el tràmit de sol·licitud. Recordeu que aquest tràmit només es pot fer per internet. https://canalempresa.gencat.cat/ca/integraciodepartamentaltramit/tramit/PerTemes/Subvencions-del-programa-TU1

El termini per fer la sol·licitud és del 28 d’octubre de 2022 a les 9.00 h fins l’11 de novembre de 2022 a les 15.00 h.

Us adjuntem una infografia que recull la informació bàsica (Infografia TU+1) i un darrer enllaç que us permetrà consultar les preguntes més freqüents.